0 (800) 30-30-32 увійти взяти
кредит

телефон гарячої лінії
0 (800) 30-30-32

08.02.2022

Платити чи не платити? Ось у чому питання!

Чи можна взяти кредит та не повертати його? Напевно таке питання народжується у голові мало не кожного клієнта мікрофінансової установи у той чи інший час. А велика доступність позики у МФО ще й підігріває такі думки. У цьому матеріалі Кєша дасть відповідь на це питання, а також розповість, що ж буде якщо ви вирішите не виконувати свої договірні зобов’язання.

Головне, про що треба пам’ятати кожного  разу, звертаючись за позикою до МФО – це те, що ви власноруч підписували договір та зв’язані його умовами з усіма витікаючими наслідками та зобов’язаннями. Ваш з кредитором договір – це ваші обов’язки, та водночас з цим, і ваша головна зброя та захист.

Та ось в результаті власних міркувань ви вирішили не повертати кредит. Ви вперто ігноруєте повідомлення про необхідність сплати боргу, а пропозиції щодо пролонгації залишаються без відповіді з вашого боку. Що чекає на вас у такому випадку?

Перше, з чим ви стикнетесь, це суттєве збільшення розміру боргу. Кожного дня до вашого кредиту додаватиметься сума, що буде залежати від компанії та умов договору. З рештою відсотки та пеня може за розміром переважати тіло кредиту, тобто ту суму, яку ви отримали на руки.

Але якщо ви все ж таки продовжуєте порушувати умови підписаного вами договору то ваша справа перейде до колекторської служби. Всупереч поширеним міфам колектори не будуть телефонувати вам посеред ночі, лякати та морально знущатись з вас у всякий спосіб. Насправді задача колектора – в першу чергу нагадати вам про можливі подальші наслідки та допомогти вам вийти зі складного фінансового становища. до того ж зараз діяльність колекторських фірм чітко регламентована та регулюється Національним Банком України.

Та якщо ви все ж таки продовжите ігнорувати всі попередження та будете й надалі порушувати умови договору то компанія — кредитор звернеться з відповідною заявою до суду. А далі вже суд вирішить подальшу долю боржника. Та в разі програшу боржник ризикує зіткнутись з безліччю труднощів на кшталт заборони виїзду закордон, арешт особистого майна, утримання частини заробітної плати та інших передбачених чинним законодавством обмежень.

Тож зважаючи на все це Кєша дуже радить ретельно обирати компанію-кредитора. Наприклад у Cashpoint завжди є можливість продовжити договір, адже Кєша понад усе на світі любить допомагати людям у будь-який доступний йому спосіб.

До списку новин

Виберіть суму (грн)

Виберіть термін (днів)

сума кредиту

грн

дата повернення

за користування

грн

Дякуємо, Ваша заявка прийнята. Наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом декількох хвилин.

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Дякуємо за Вашу заявку!

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом. Будь ласка, тримайте під рукою Ваш паспорт та ідентифікаційний код.

закрити

Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитування протягом пільгового періоду (за 15 днів) на базі продукту «Базовий Новим». Повну інформацію про загальні умови кредитування за продуктом «Базовий Новим», та інші кредитні продукти дивись у розділах «Інформація про фінансові послуги», персональні - в договорі.

*Реальна річна процентна ставка за методикою НБУ – від 53051,26% (за весь строк кредитування)

Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
Оцініть cashpoint
Залиште свій відгук

закрити