0 (800) 30-30-32 увійти взяти
кредит

телефон гарячої лінії
0 (800) 30-30-32

18.01.2022

«Інвестуй з пінгвіном» серія третя: валюта, золото або акції?

Пасивні доходи – це прямий шлях до фінансової незалежності. Саме тому Кєша розпочав та продовжує публікувати статті на тему інвестування. У минулих матеріалах він розповів про те, які види інвестицій наразі виглядають найнадійнішими та про те, які інструменти допоможуть зберегти ваші гроші не дивлячись на інфляцію. Сьогодні піде мова про не менш популярні способи збереження та примноження свого капіталу.

Почнемо з валюти. Для багатьох українців зберігання коштів в іноземній валюті – найпростіший та найзрозуміліший метод інвестування власних грошей. При чому зберігають валюту наші співвітчизники як вдома, так і в банках. Проте, цей вид інвестицій може призвести й до втрат. Так, кілька років тому нерезиденти дуже активно скуповували українські облігації. Це призвело до того, що гривня зміцнилась відносно долара аж на 19%. Та попри всі ризики Міністерство фінансів України прогнозує, що до кінця 2024 року долар коштуватиме до 29,4 грн. Тож купивши валюту зараз існує велика ймовірність заробити  майже 10% за цей час.

Та якщо валютні збереження вам не до душі – то Кеша радить вам звернути увагу на дорогоцінні метали, а саме на золото. Правда тут варто зауважити, що зараз час досить суперечливий. Адже протягом всього минулого 2021 року ціна на цей метал знизилась від $1900 за унцію до $1770, а у квітні унція золота становила $1660. Проте, наразі шаленого інтересу в інвесторів до золота не спостерігається. В цілому золото це доволі специфічна ніша для інвестування свого капіталу та все одно не варто забувати: цей метал не втрачає своєї інвестиційної привабливості  вже понад 2000 років. До слова: зазвичай цей дорогоцінний метал не купують у звичних нам всім злитках. Найчастіше інвестори надають перевагу цінним паперам, які прив’язані до золота.

Наостанок сьогодні поговоримо про акції закордонних компаній. Аналітики відзначають, що частка українців, які інвестують в іноземні компанії щороку зростає. Зокрема вітчизняних інвесторів привалюють світові гіганти. Фахівці називають цей вид інвестицій чи не найкращим видом для накопичення статків на пенсію. Тим паче, що цей процес займає зовсім не багато часу.

Варто зауважити, що у сучасному світі безліч інструментів, завдяки яким ви можете легко придбати акції різних компаній. Як приклад ви можете придбати один фонд акцій, який придбає на ваші гроші частку у певній кількості компаній. І все що вам потрібно буде робити у майбутньому – це докупати фонд та спостерігати за зростанням свого інвестиційного портфеля. У цьому випадку ваш заробіток буде складатись зі зростання ціни на акції компаній у вашому портфелі.

Ці поради зможуть допомогти вам примножити свої заощадження. Та не забувайте, що на шляху до фінансової незалежності на вас можуть чекати несподіванки впоратись з якими вам допоможе Кєша. Всього лише кілька кліків та п’ять хвилин вашого часу принесуть вам гроші на дуже вигідних умовах. Для цього вам потрібно перейти за посиланням: https://bit.ly/3Hqo8oG.

До списку новин

Виберіть суму (грн)

Виберіть термін (днів)

сума кредиту

грн

дата повернення

за користування

грн

Дякуємо, Ваша заявка прийнята. Наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом декількох хвилин.

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Дякуємо за Вашу заявку!

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом. Будь ласка, тримайте під рукою Ваш паспорт та ідентифікаційний код.

закрити

Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитування протягом пільгового періоду (за 15 днів) на базі продукту «Базовий Новим». Повну інформацію про загальні умови кредитування за продуктом «Базовий Новим», та інші кредитні продукти дивись у розділах «Інформація про фінансові послуги», персональні - в договорі.

*Реальна річна процентна ставка за методикою НБУ – від 5912.39% (за весь строк кредитування)

Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
Оцініть cashpoint
Залиште свій відгук

закрити