взяти
кредит

07.09.2021

Уроки фінансової грамотності від Cashpoint

Кожен з нас любить гроші. Але, мало хто замислюється над тим, як саме правильно поводитись з ними. У цьому матеріалі ми дамо декілька порад які допоможуть вам навести лад у власних фінансах.

Перше, що варто знати про гроші це те, що вони люблять рахунок. Коли ми не фіксуємо свої витрати то і не помічаємо куди витратили все зароблене, а у кінці року дізнаємось, що витратили чималу суму. Щоб не потрапляти у таку ситуацію необхідно фіксувати свої витрати з точністю до 1% від вашого доходу.

Не менш важливою є звичка витрачати менше, ніж заробляєте. Скільки б ви не заробляли завжди намагайтесь планувати свій бюджет таким чином, щоб завжди залишалась якась сума грошей. Запам’ятайте головне правило: якщо хочете більше витрачати – треба більше заробляти.

Та рахувати гроші й витрачати менше ніж заробляєте не достатньо для фінансового благополуччя. Надважливим є наявність фінансової подушки. Для її створення треба відкладати щонайменше 10% від свого доходу. Наявність фінансової подушки надає впевненості та допомагає подолати складні життєві обставини. Наявність у заощадженнях від трьох до шести середньомісячних зарплат може дозволити вам спокійно пережити випадкове звільнення чи отримання тимчасової втрати працездатності.

Останньою рекомендацією сьогодні буде – плануйте свій бюджет. Плануючи свій бюджет ви зможете швидше зрозуміти скільки вам необхідно грошей на життя. І для цього не потрібно сидіти з аркушем паперу та калькулятором довгі години кожного вечора, достатньо лише розподілити гроші таким чином, щоб ваш дохід покривав ваші витрати. Найефективніший спосіб зробити це – з кожного фінансового надходження одразу відкладати деяку суму і після цього планувати свій бюджет на місяць.

Дотримання цих порад не вирішить всіх фінансових проблем, але точно полегшить навантаження на гаманець та дозволить крок за кроком рухатись у напрямку фінансової незалежності та стабільності.

До списку новин