взяти
кредит

03.12.2021

Що таке реструктуризація та для чого вона потрібна?

За визначенням реструктуризація боргу – це погашення боргу за зміненою схемою строків і умов кредитування. Її застосовують у випадку, коли позичальник має прострочену заборгованість, або сам звертається до кредитора та повідомляє про неможливість повернути борг. Якщо ж говорити простою мовою, то реструктуризація боргу – це коли борг розбивають на рівні частини та подальше його погашення в обумовлені строки.

Наразі кожен конкретний випадок розглядається окремо. Більшість мікрофінансових установ йдуть на зустріч позичальникам та реструктурують заборгованості, щоб насамперед допомогти позичальнику. Розгляньмо види реструктуризації боргу.

У випадку з Cashpoint це окрема послуга для клієнтів. Робиться це шляхом переоформлення кредитного договору в рамках якого змінюється відсоткова ставка, яку клієнт сплачує за користування кредитом. Умови кожного договору обговорюються персонально.

Ще однією можливістю вийти зі складної ситуації – пролонгація. Пролонгація – це можливість не сплачувати тіло кредиту, у випадку коли це передбачено договором. У цьому випадку клієнту треба звернутись з відповідною заявою до найближчого відділення Cashpoint та погасити накопичені відсотки за користування кредитом. Одразу після цього клієнту доступна відстрочка платежу по тілу кредиту. Іншими словами – клієнт зможе платити лише відсотки.

В котре наголошуємо, що не існує безвихідних ситуацій. Ми завжди готові не тільки допомогти у скрутній фінансовій ситуації, а й увійти у становище кожного клієнта.

До списку новин