взяти
кредит

21.12.2021

Про безпеку з пінгвіном. Як захистити скою картку від шахраїв?

Світ не стоїть на місці та постійно розвивається. Нові технології приходять на зміну застарілим. На жаль, розвиваються не лише наука, мистецтво та суспільство взагалі, а й шахраї. Злочинці постійно вдосконалюють незаконні методи збагачення коштом простих громадян. У цьому матеріалі Кєша дасть кілька порад щодо того, як вберегти свою банківську картку від зазіхань на неї сторонніх осіб.

І почати варто з того, які данні в першу чергу цікавлять злодіїв? Це ім’я та прізвище власника, номер карти, термін її дії, CVV-код та, власне, пін-код до карти.

Отже, перше правило: ніколи не залишайте карту без уваги, не повідомляйте нікому пін-код та CVV-код. І жодному разі не розголошуйте нікому зміст смс повідомлень, які вам надійшли від банку.

Так як вже писав Кєша – все стрімко розвивається, і банківський сектор так само. Так все популярнішими стають безконтактні карти. Це напрочуд зручно та дуже легко у використанні. Проте і з ними є певні ризики про які варто зазначити. Головний з них – це можливість шахраїв викрасти ваші гроші за допомогою мобільного терміналу. Ця оборудка головним чином подібна до процесу розрахунку в магазині за покупки: злодії просто підносять термінал до кишені чи гаманця, а пристрій вже списує кошти з вашого рахунку. Та захистити свою безконтактну карту досить легко: вистачить простого шматочка фольги у кишені або захищеного зсередини гаманця.

На останок Кєша радить зробити ще кілька кроків:

  1. Увімкніть смс сповіщення від вашого банку – це дозволить уважно стежити за всіма активностями на рахунку.
  2. Завжди впевнюйтесь в тому, що на банкоматі нема прихованих камер, накладок на клавіатурі чи іншого стороннього приладдя.

Дотримуючись цих порад ви зможете убезпечити свої гроші, а якщо вам не вистачить – у вас завжди є Кєша!

До списку новин