0 (800) 30-30-32 увійти взяти
кредит

телефон гарячої лінії
0 (800) 30-30-32

28.09.2021

Зима близько: як зекономити на комуналці взимку?

Зовсім скоро останнє літнє тепло покине терени України, а йому на заміну прийде золота та трохи прохолодна осінь. Разом з красою золотої пори року до українців і підвищення платні за комунальні послуги. І мова зараз не лише про опалювальний сезон, а й про здороження централізованого водопостачання, електроенергії та газу.

Проте, за умови раціонального використання енергоресурсів, можна заощадити до 70% від загальної вартості комунальних послуг. У цьому матеріалі ви отримаєте декілька корисних порад які допоможуть вам не витратити зайвого.

 Опалення.

Почати варто з опалення адже це чи не найвагоміша стаття витрат українців кожного опалювального сезону. Перше, що варто зробити – це встановити регулятори температури на радіатори.  Це дозволить регулювати температуру у приміщені. Так, якщо буде спектно, ви зможете зменшити температуру і відповідно заощадите. Вартість таких пристроїв починається від 150 гривень, а щоб встановити його – варто викликати майстра.

Друга порада – встановіть металопластикові вікна. Такі вікна значно більш енергоефективні та не пропускають холод у приміщення. . Одне енергоефективне вікно окупиться вже за 1,5-2 роки.

Крім того, варто встановити за батареями тепловідбивні екрани. Це дозволить теплу від радіатора відбиватись від стіни та обігрівати кімнату. Завдяки цьому прийому у кімнаті стане тепліше на 2 – 5 градусів. А ще, варто тримати м’які меблі поділа від радіаторів, адже матеріали, з яких складаються такі меблі напрочуд ефективні теплоізолятори.

Вода.

Не менш важливим є і раціональне використання води. Для кращого контролю та запобіганню зайвим переплат за цей вид послуг неодмінно встановіть лічильник. При наявності лічильників на воду ви будете сплачувати лише за ті кубометри які використали.

Вимикайте воду тоді, коли ви нею не користуєтесь. Наприклад, під час чистки зубів, за одну хвилину з відкритого крану витікає до 15 літрів води. Так само важливо використовувати справну сантехніку. Через кран, що протікає за добу може накапати від 20 до 200 літрів води.

Намагайтесь приймати душ, а не ванну. Під час прийому душу в середньому витрачається від 30 до 50 літрів води, у той час коли для ванни потрібно 140-160 літрів. Також вимикайте воду під час напилювання – це так само допоможе істотно скорити витрати на воду.

Електроенергія.

Найпростішою та водночас однією з найдивніших порад є – вимикайте світло у кімнаті виходячи з неї. Щомісяця близько 30% електроенергії використовується для освітлення порожніх кімнат.

Обов’язково користуйтесь енергоощадними лампами. Такі лампи служать у п’ять разів довше споживаючи вдесятеро менше енергії ніж лампи розжарювання.

Останньою порадою на сьогодні буде порада вимикати електроприлади, якими не користуєтесь. Навіть у режимі сну такі прилади продовжують «тягнути» пристойну кількість енергії. Сукупне енергоспоживання побутових електроприладів в цьому режимі може досягати 350-400 кВт*год на рік.

Дотримуючись цих простих порад ви зможете істотно скоротити свої щомісячні витрати на комунальні витрати.

До списку новин

Виберіть суму (грн)

Виберіть термін (днів)

сума кредиту

грн

дата повернення

за користування

грн

Дякуємо, Ваша заявка прийнята. Наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом декількох хвилин.

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Дякуємо за Вашу заявку!

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом. Будь ласка, тримайте під рукою Ваш паспорт та ідентифікаційний код.

закрити

Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитування протягом пільгового періоду (за 15 днів) на базі продукту «Базовий Новим». Повну інформацію про загальні умови кредитування за продуктом «Базовий Новим», та інші кредитні продукти дивись у розділах «Інформація про фінансові послуги», персональні - в договорі.

*Реальна річна процентна ставка за методикою НБУ – від 53051,26% (за весь строк кредитування)

Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
Оцініть cashpoint
Залиште свій відгук

закрити