0 (800) 30-30-32 увійти взяти
кредит

телефон гарячої лінії
0 (800) 30-30-32

12.10.2021

Просто про складне: що таке економіка та навіщо вона взагалі потрібна?

Економіка – слово, яке ми чуємо та вживаємо щодня. У новинах кожен день розповідають про стан вітчизняної економіки, а гортаючи стрічку соціальних мереж важко не натрапити на статтю про неї. Та що ж це зрештою така ця економіка?

Якщо зовсім коротко, то економіка – це наука покликана покращити якість життя та задовольнити потреби людей у товарах та послугах. Це дуже спрощене та узагальнене тлумачення цього терміну. Для більш детального тлумачення варто трохи заглибитись в історію.

Слово «економіка» з’явилось на світ внаслідок поєднання двох грецьких: це «ойкос» - будинок, господарство і «номос» - закон, правило. Вперше про економіку згадав послідовник Сократа Ксенофонт який у своїй праці підіймав питання розумності правил ведення домашнього господарства.

Крім того, у науковій літературі можна зустріти ствердження про те, що економіка — це наука, яка розповідає про те, як людям і суспільству в цілому зробити потрібну кількість товарів і послуг. Також вчення описує виникають в процесі виробництва, обміну, розподілу, а також споживання відносини.

Для створення будь-чого потрібні ресурси. Ресурси як термін в економіці – це можливість задоволення потреб. Тобто щоб купити яйця потрібні гроші, а отже гроші у цьому випадку – це ресурс. А оскільки з часом потреб стає все більше і більше то ресурсів для їх задоволення не вистачає. Одне з найважливіших завдань економіки – раціональний розподіл коштів для задоволення найважливіших потреб.

Що означає цей раціональний розподіл? Для того, щоб жити у суспільстві людині потрібні багато чого: їжа, одяг, житло, транспорт, техніка та ще багато іншого. Проте, якщо кожна людина буде самостійно будувати собі будинок, утримувати город, шити одяг та створювати автомобілі то цей процес був би дуже довгим та малоефективним. Саме тому у суспільстві кожен займається тим, що виходить у нього краще, а після змінює результати своєї праці на результат праці інших людей, використовуючи гроші. Споживання в економіці — це придбання будь-яких благ: товарів або послуг.

Та яке призначення економіки? Поміж усіх ми виділили три головних ціли:

  1. Поліпшення якості життя. Економіка і її закони створені для того, щоб кожен член соціуму зміг скористатися необхідними йому благами.
  2. Соціальний захист: виплата пенсій, безкоштовне медичне обслуговування, виплати на дітей і тому подібне.
  3. Зниження податків для бізнесу і підтримка молодих стартаперів.

Резюмуючи все викладене можна сміливо стверджувати, що економіка хоч і складна наука, проте досить зрозуміла для кожного.

До списку новин

Виберіть суму (грн)

Виберіть термін (днів)

сума кредиту

грн

дата повернення

за користування

грн

Дякуємо, Ваша заявка прийнята. Наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом декількох хвилин.

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Дякуємо за Вашу заявку!

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом. Будь ласка, тримайте під рукою Ваш паспорт та ідентифікаційний код.

закрити

Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитування протягом пільгового періоду (за 15 днів) на базі продукту «Базовий Новим». Повну інформацію про загальні умови кредитування за продуктом «Базовий Новим», та інші кредитні продукти дивись у розділах «Інформація про фінансові послуги», персональні - в договорі.

*Реальна річна процентна ставка за методикою НБУ – від 5912.39% (за весь строк кредитування)

Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
Оцініть cashpoint
Залиште свій відгук

закрити