0 (800) 30-30-32 увійти взяти
кредит

телефон гарячої лінії
0 (800) 30-30-32

21.09.2021

Поради про фінансову грамотнысть від Кєши

Всім привіт, мене звуть Кєша і я надзвичайно радий з вами всіма познайомитись.

Ще коли я був маленьким пінгвінятком на просторах крижаної Антарктиди я відчував потребу допомагати всім на світі. Та довго думав, як саме я можу допомагати людям?

І зрештою придумаю! Саме там я вирішив мандрувати світом і давати людям гроші.

Так я мандрував по світу довгі роки допоки ну прийшов в Україну. Тут я побачив неймовірних людей, невимовно гарну природу та відчув, що тут я вдома.

І коли я облаштував собі нову домівку я одразу почав допомагати людям подолати тимчасову скруту. Наразі я допоміг понад 67 тисячам українців.

А сьогодні я продовжу розповідати вам як правильно поводитись з грошима, можливо це стане вам у пригоді?

Не так давно мої помічники писали (посилання на минулий матеріал про фінансову грамотність) як почати всій шлях до фінансової незалежності? Скільки треба відкладати, та чи важко планувати свій бюджет. Сьогодні ж ми поговоримо про те, яким має бути баланс між активами та пасивами, чи є сенс від страхування та як правильно рухатись до своєї фінансової мети.

А почнемо ми саме з балансу. Як відомо, баланс має бути у всьому, зокрема і у стосунках з грошима. Загалом фінансові потоки можна поділити на пасиви та активи. Активи це все те, що приносить нам з вами прибуток, а пасиви – все те, на що ми витрачаємо наші гроші.

На приклад, авто для таксиста це його актив, адже за допомогою свого сталевого коня він заробляє гроші. Проте, якщо витрати на утримання машини почнуть перевищувати доходи від її експлуатації то автомобіль з активу перетвориться на пасив.

Звісно, користуватись благами сучасних пасивів можна та навіть треба, проте не тоді, коли у вас відсутні активи. Іншими словами, ваші активи мають перевищувати ваші пасиви.

Розібравшись з балансом, саме час переходити до фінансового страхування. Навіть якщо ми з вами все ідеально сплануємо, наші доходу будуть перевищувати витрати, ми будемо відкладати по 10% кожного місяця ми не застраховані від ризиків. Особливо у часи всесвітньої пандемії COVID-19. Саме для запобігання неприємностей, викликаних різними ризиками треба страхуватись.

Навіть незначні страхові відрахування допоможуть вам уникнути фінансових проблем у випадку непередбачуваних обставин.

І на останок поговоримо те, як правильно рухатись до своїх фінансових цілей.

Щоб досягти своєї мети потрібно перш за все треба визначитись з своєю метою та встановити собі ціль. Як тільки визначитесь з своєю ціллю намітьте орієнтири – це будуть сходинки якими легше буде дістатись до мети.

Варто розуміти, що цілі мають мати реальними та досяжними. Якщо ви правильно намітите цілі та орієнтири то досить швидко досягнете своєї мети.

Сподіваюсь, ця інформація була корисною для вас, а як будуть питання – пишіть мені, я із радістю відповім на будь які.

До списку новин

Виберіть суму (грн)

Виберіть термін (днів)

сума кредиту

грн

дата повернення

за користування

грн

Дякуємо, Ваша заявка прийнята. Наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом декількох хвилин.

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Дякуємо за Вашу заявку!

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом. Будь ласка, тримайте під рукою Ваш паспорт та ідентифікаційний код.

закрити

Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитування протягом пільгового періоду (за 15 днів) на базі продукту «Базовий Новим». Повну інформацію про загальні умови кредитування за продуктом «Базовий Новим», та інші кредитні продукти дивись у розділах «Інформація про фінансові послуги», персональні - в договорі.

*Реальна річна процентна ставка за методикою НБУ – від 53051,26% (за весь строк кредитування)

Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
Оцініть cashpoint
Залиште свій відгук

закрити