0 (800) 30-30-32 увійти взяти
кредит

телефон гарячої лінії
0 (800) 30-30-32

05.10.2021

Кєша просто про податки або навіщо їх платити

Напевно не існує людини, яка не чула про податки. Їх мусять платити без винятку всі. І з такою ж впевненістю можна сказати, що платити їх не теж не люблять. Проте, чи всі знають що насправді з себе представляють великі та жахливі податки?

Для більш наочного прикладу скажімо так: податки це зарплатня державі, яку їй платять громадяни та компанії, яку вона витрачає на виконання своїх функцій. Ця зарплатня йде до державного або ж місцевого бюджету звідки вже направляються на необхідні потреби.

Найпоширенішими видами податків є податок на споживання, податок на доходи та податок на користування майном.

Тепер ви спитаєте, навіщо мені платити податки? Безкоштовного у світі майже нічого нема. Всі види робіт, всі пільги та виплати здійснюються за рахунок бюджету. Іншими словами: для того, щоб зробити дорогу, нарахувати субсидії для оплати комунальних послуг, заплатити лікарям заробітну плату та пенсію пенсіонерам треба взяти гроші з державного або місцевого бюджету. До якого вони, своєю чергою, потрапляють з податків.

Крім того, частина податків йде на розвиток внутрішньої інфраструктури, підвищення якості освіти, медицини та зміцнення обороноздатності країни.

Взагалі у податків дуже багато цілей, але головних можна виділи чотири:

  1. Соціальні потреби. Під цим терміном мається на увазі витрати на роботу шкіл, дитячих садочків, лікарень та інших установ соціальної сфери.
  1. Розподіл. Держава розподіляє гроші на користь тих, кому вони більш потрібні: пенсіонери, тимчасово безробітні та особи з інвалідністю.
  2. Регулювання. Держава використовує податки як інструмент регулювання цін на різні товари та послуги. Наприклад на шкідливі товари такі як алкоголь або цигарки – держава підвищує податок у виді акцизного збору. І навпаки надає пільги тим компаніям які ведуть суспільно-корисну діяльність задля здешевлення таких послуг та товарів.
  3. Представництво. Окрім оподаткування у держави ще багато функцій і для їх належного виконання так само потрібні гроші. Саме задля цього люди та компанії віддають частину своїх грошей країні, а та своєю чергою повинна сумлінно виконувати свої функції та ефективно й раціонально використовувати гроші.

Саме для того, щоб всі ці процеси відбувались своєчасно, якісно та на належному рівні дуже важливо, щоб всі вчасно та у повному обсязі платили податки.

До списку новин

Виберіть суму (грн)

Виберіть термін (днів)

сума кредиту

грн

дата повернення

за користування

грн

Дякуємо, Ваша заявка прийнята. Наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом декількох хвилин.

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Дякуємо за Вашу заявку!

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом. Будь ласка, тримайте під рукою Ваш паспорт та ідентифікаційний код.

закрити

Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитування протягом пільгового періоду (за 15 днів) на базі продукту «Базовий Новим». Повну інформацію про загальні умови кредитування за продуктом «Базовий Новим», та інші кредитні продукти дивись у розділах «Інформація про фінансові послуги», персональні - в договорі.

*Реальна річна процентна ставка за методикою НБУ – від 53051,26% (за весь строк кредитування)

Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
Оцініть cashpoint
Залиште свій відгук

закрити